EN UK
EN UK
Що таке фасилітаційне лідерство – лідерство із залученням. Пепе Нумі

У світі розроблено тисячі теорій лідерства та  ідей, як стати  хорошим лідером, проте всі вони пов'язані з людьми. Зрештою, лідерство невіддільне від групової роботи. Сьогодні я хочу познайомити вас з фасилітаційним лідерством, або, лідерством із залученням.

Менторська програма IAF. Секрети фасилітації від Jayne Wallace, CPF Атланта, Джорджія, США

Нещодавно задалася питанням – які недержавні організації надають системну підтримку літнім людям. Зокрема в США це - заснована 60 років тому Американська асоціація пенсіонерів ( AARP). Вона надає підтримку 38 мільйонам членів.... – вражає ..співставно з населенням усієї України. З штатом 2000 людей вони змогли залучити 60 000 волонтерів, які зараз активно он-лайн і офлайн допомагають справитися з ізоляцією літнім людям. 

5 принципів, за якими потрібно змінювати бібліотеки в Україні

Тамара Сухенко, співзасновник благодійного фонду "Бібліотечна країна", психолог, фасилітатор, спеціально для УП.Життя. Розмірковуючи над принципами, які є в основі багатьох бібліотек у світі, які би могли забезпечити їх життєстійкість та функціональність в Україні та мають бути виписані в законі, я би запропонувала наступні: принцип відкритості, принцип інклюзивності, принцип гостинності та клієнтоорієнтованості, принцип партнерства, принцип розвитку.

Як модернізувати публічні бібліотеки. Думка читача Тамари Сухенко

Тамара Сухенко спеціально для "Українська правда". Я за те, щоб трансформувати бібліотеки в центри розвитку громад – місця для спілкування та навчання, де громадяни спільнот, районів, громад зустрічаються, щоб вчитися разом вирішувати локальні питання. В Україні спостерігається нестача громадського позаполітичного простору і бібліотеки можуть заповнити цю лакуну. 

О развитии взрослых, о красоте момента и феномене ловушки «на вершине»

Я мечтала учиться в МГУ и преподавать историю, а стала специалистом по развитию взрослых – коучем-психологом. Теперь помогаю успешным людям и организациям проживать изменения. В интервью Тамара Сухенко рассказала что такое эпидемия опеки, почему старые стратегии перестают работать и как повлияла на нее итальянская провинция.

Як стати лідером? Поради психолога Тамари Сухенко

Які якості притаманні сучасному лідеру, як розвивати лідерство в собі та в яких професіях лідерство затребувано більшою мірою. Ситуації, коли лідерські якості заважають людині. Інтерв'ю Тамари Сухенко для інтернет порталу 2+2